Wędliny

Wybierz odpowiednie dla siebie filtry
Sortuj produkty wg:Pokaż produkty:
Produkty promocyjne:Przedział cenowy:
Produktów na stronie:
Wyświetlanie od 1 do 10 (z 12 pozycji) Stron:  1  2  Następna » 
Włoska szynka Prosciutto Crudo
Włoska szynka Prosciutto Crudo 27,50 zł
Szynka Prosciutto Crudo swój wyjątkowy smak zawdzięcza odpowiedniej technice wyrobu oraz warunkom, w jakich jest suszona. Jest wyśmienitym materiałem w kuchni, delikatna i bardzo smaczna. Można dodawać ją do makaronów, owijać w nią krewetki, piersi kurczaka. Pyszna jest położona na pizzę i grzanki. 
Oryginalny włoski boczek
Oryginalny włoski boczek 22,00 zł
Oryginalny włoski boczek to delikatne i miękkie mięso przygotowane z chudej brzusznej części włoskich tusz wieprzowych. Idealny do spaghetti carbonara lub jako dodatek do kanapek oraz przystawek. 
Włoski boczek Capicollo
Włoski boczek Capicollo 27,00 zł
Oryginalny włoski boczek Capicollo to delikatne i miękkie mięso przygotowane z najwyższej klasy mięsa włoskich tusz wieprzowych. Do podawania z włoskim Panini lub jako dodatek do pizzy lub kanapek. 
Włoski boczek Capicollo pikantny
Włoski boczek Capicollo pikantny 27,00 zł
Oryginalny włoski pikantny boczek Capicollo to delikatne i miękkie mięso przygotowane z najwyższej klasy mięsa włoskich tusz wieprzowych. Do podawania z włoskim Panini lub jako dodatek do pizzy lub kanapek. 
Włoski boczek zawijany
Włoski boczek zawijany 23,00 zł
Rolada z boczku to delikatne i miękkie mięso przygotowywane z chudej brzusznej części włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych. 
Włoski boczek zawijany pikantny
Włoski boczek zawijany pikantny 23,00 zł
Pikantna rolada z boczku to delikatne i miękkie mięso przygotowywane z chudej brzusznej części włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych. 
Włoskie salami łagodne
Włoskie salami łagodne 31,00 zł
Oryginalny włoskie łagodne salami do którego produkcji wykorzystuje się wybrane mięso najlepszych włoskich tusz wieprzowych. Idealne jako dodatek do kanapek, grzanek oraz pizzy. 
Włoskie salami pikantne
Włoskie salami pikantne 33,00 zł
Oryginalny włoskie pikantne salami do którego produkcji wykorzystuje się wybrane mięso najlepszych włoskich tusz wieprzowych. Idealne jako dodatek do kanapek, grzanek oraz pizzy. 
Włoski salceson łagodny
Włoski salceson łagodny 35,00 zł
Włoski salceson otrzymuje się ze świeżej wieprzowiny. Do produkcji wykorzystuje się wybrane mięso o niskiej zawartości tłuszczu z włoskich tusz wieprzowych. Serwowany w postaci plasterków na kanapkach jak i dodatek do sałatek z użyciem różnych odmian sałat, ostrą papryką i pomidorami. 
Włoski salceson pikantny
Włoski salceson pikantny 35,00 zł
Oryginalny włoski pikantny salceson otrzymywany ze świeżej wieprzowiny o niskiej zawartości tłuszczu z dodatkiem pikantnych przypraw. Sprawdzi się idealnie jako przystawka do dania głównego, składnik pizzy, sosu pomidorowego do makaronu czy jako dodatek do deski serów. 
Wyświetlanie od 1 do 10 (z 12 pozycji) Stron:  1  2  Następna » 
Obok win, serów oraz owoców, wędliny to podstawa włoskiej kuchni. Tradycja ich wyrobu sięga stuleci.

Królowa włoskich wędlin to szynka parmeńska. Jest to surowa szynka wieprzowa, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza działaniu czasu. Lekko solona (zawiera około 4,5-6% soli), dojrzewa na powietrzu ok. roku. Ma subtelny, delikatny smak, często określany jako "słodki".

Osobny rozdział to włoskie kiełbasy. Wspaniałe włoskie kiełbasy tradycyjnie przygotowane są z mielonej wieprzowiny z dodatkiem przypraw i zapakowane do prawdziwych flaków. Ich smak zależy od regionu, w jakim zostały wyprodukowane - południe Włoch gustuje w zdecydowanie pikantnych wersjach. Kiełbasy różnią się też stopniem zmielenia mięsa (drobno mielone, grubo mielone), zawartością tłuszczu i twardością.

Soppressata to ogólna nazwa wieprzowego salami z dużymi kawałkami tłuszczu i pieprzem. Na południu Włoch bardzo popularne są twarde, suszone salami, często doprawiane ostrymi przyprawami, jak papryczki chili. Jedzone zarówno na surowo, jak i w duszonych potrawach.

Oprócz kiełbas i salami, na uwagę zasługuje również pancetta (czyli boczek).

Naszą włoską specjalnością są wędliny sezonowane - suszone, odporniejsze na działanie czasu od wędlin świeżych, np. gotowanych.
Używamy ciasteczek (plików cookies), dzięki czemu nasz sklep może działać lepiej - dowiedz się więcej.
Akceptuję politykę cookies